nastenka-VN_petynka-bazen.indd

Budoucnost, která dává smysl

Inspirativních moderních měst, která aktivně vytváří podmínky pro svůj rozvoj, nalezneme v Evropě dostatek. Vídeň iniciovala přeměnu jedné z nejdůležitějších ulic na příjemný městský prostor, kde lze bezpečně trávit čas. Obdobně nechala londýnská radnice roku 2003 přetvořit a zklidnit rušné Trafalgarské náměstí.

Chceme, aby samospráva a veřejnost podobně aktivně a velkoryse vstupovaly při péči o veřejný prostor Prahy 6. Před námi je rozhodnutí o budoucí podobě pomyslného srdce Prahy 6, Vítězného náměstí. Podařilo se nám iniciovat mezinárodní architektonickou soutěž na jeho budoucí podobu. Hlavním cílem soutěže je zklidnit dopravu a vrátit prostor zejména obyvatelům Prahy.

Mělo by tedy vzniknout náměstí, kde bude možné třeba posedět pod stromy, nebo pohodlněji přestoupit na metro, autobus nebo tramvaj. Naším cílem je, aby se z Kulaťáku stalo skutečné náměstí, nejen křižovatka.

Pavla Ducháčková Chotková, dvojka na kandidátce Zelených, současná opoziční zastupitelka a místopředsedkyně komise pro výchovu a vzdělávání, učitelka na základní škole a odbornice na prorodinnou politiku, trojnásobná matka.