Telehouse – administrativní kolos

Na místě telefonních ústředen za hotelem Diplomat a sídlem PPF (E-Gate) mají vyrůst tři nové monobloky, v nichž bude 20 tisíc m2 kanceláří. V Telehouse mají sídlit firmy poskytující komunikační služby, doplňkem budou neveřejné podzemní garáže pro 200 aut.

Novostavba vyroste v blízkosti Vítězného náměstí a zabere podstatně větší plochu než stávající budova bývalého Telecomu. K prohlédnutí jsou zde vizualizace projektu od developera. Budova má všechna povolení a stavět se má začít v roce 2016.

telehouse2

Telehouse a Evropská 11

Více informací najdete zde: http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_PHA744

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.

Bubeneč

Budoucnost, která dává smysl

Inspirativních moderních měst, která aktivně vytváří podmínky pro svůj rozvoj, nalezneme v Evropě dostatek. Vídeň iniciovala přeměnu jedné z nejdůležitějších ulic na příjemný městský prostor, kde lze bezpečně trávit čas. Obdobně nechala londýnská radnice roku 2003 přetvořit a zklidnit rušné Trafalgarské náměstí.

Bubeneč

Luxusní pozemek za neluxusní cenu

Skupiny Penta a Kaprain plánují za rok a půl zahájit stavbu bytového projektu Victoria Palace na pražském Vítězném náměstí. Vadou na kráse zamýšleného projektu jsou ovšem okolnosti, za kterých byl pozemek městské části developerovi prodán.