lide-bdete

Stavební ruch na Praze 6

Jak se vyhnout nepříjemnému překvapení, když se vám objeví bagry ve vašem sousedství, a vy netušíte, co se děje? Sledujte oficiální databázi stavebních projektů, u kterých je předpoklad, že zhorší životní prostředí.

Najdete v ní relevantní představení projektu (parametry stanovuje zákon) a zákon též garantuje každému jednotlivci nebo spolku vznášet k návrhu připomínky, a to v několika vlnách, které musí být vypořádány nebo zapracovány.

Zkrátka je to platforma, kde se může vést diskuse s developerem a je zde reálný prostor pro úpravu projektu.

Na Praze 6 jsou v tuto chvíli k připomínkování tyto stavební a dopravní projekty:

Shopping and office centrum Bořislavka

Připomínky v rámci první lze posílat  do 6. 5.

Spojit se ve věci můžete se sdružením Občanské sdružení Veleslavín-Vokovice k životu

Polyfunkční centrum AFI Vokovice

Připomínky v rámci první vlny lze posílat  do 7. 5.

Prodloužení tramvaje na Dědinu

Připomínky v rámci druhé vlny lze posílat do 9. 5.

Spojit se ve věci můžete s aktivními občany v Liboci.

Dvanáctipatrové věžáky na Hradčanskou nepatří, říkají Zelení. Pražský hrad jako dominanta stačí.

Vznik bloků husté zástavby včetně dvou dvanáctipatrových věžáků v oblasti Hradčanské navrhuje podkladová studie pro změnu územního plánu, kterou bude 12. května 2020 projednávat magistrátní Výbor pro územní rozvoj. Předpokládá se, že nová výstavba přivede do lokality mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice na osm tisíc zaměstnanců v kancelářích.

Otevřený dopis premiérovi ČR Andrejovi Babišovi: Zelení vyzývají stát k zastavení dražby areálu Veleslavínského zámku

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyhlásil dražbu areálu barokního zámku ve Veleslavíně s vyvolávací cenou 382 milionů Kč. Svým rozhodnutím vyřadil ze hry městskou část Prahu 6 a hlavní město Prahu, které dlouhodobě usilují o převod areálu do svého vlastnictví. Zelení proto vyzývají stát k okamžitému zastavení dražby.

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.

Veleslavín

Bývalé Strnadovo zahradnictví ve Veleslavíně se bude rozvíjet dle dohody s místními

Mezi ostře sledované změny na včerejším hlasování zastupitelstva hl. m. Prahy patřil návrh na vybudování obytného souboru na místě bývalého Strnadova zahradnictví u železniční tratě v Praze 6. Veřejnost tuto podobu změny úspěšně napadla u soudu, zejména kvůli předimenzované kapacitě zástavby. Zrušení potvrdil i Nejvyšší soud a nyní tuto podobu změny zamítlo i zastupitelstvo.Znamená to, že se tím uvolnila cesta pro zahájení jednání o nové podobě změny územního plánu, která bude vychazet vstříc potřebám stávajících obyvatel.