lide-bdete

Stavební ruch na Praze 6

Jak se vyhnout nepříjemnému překvapení, když se vám objeví bagry ve vašem sousedství, a vy netušíte, co se děje? Sledujte oficiální databázi stavebních projektů, u kterých je předpoklad, že zhorší životní prostředí.

Najdete v ní relevantní představení projektu (parametry stanovuje zákon) a zákon též garantuje každému jednotlivci nebo spolku vznášet k návrhu připomínky, a to v několika vlnách, které musí být vypořádány nebo zapracovány.

Zkrátka je to platforma, kde se může vést diskuse s developerem a je zde reálný prostor pro úpravu projektu.

Na Praze 6 jsou v tuto chvíli k připomínkování tyto stavební a dopravní projekty:

Shopping and office centrum Bořislavka

Připomínky v rámci první lze posílat  do 6. 5.

Spojit se ve věci můžete se sdružením Občanské sdružení Veleslavín-Vokovice k životu

Polyfunkční centrum AFI Vokovice

Připomínky v rámci první vlny lze posílat  do 7. 5.

Prodloužení tramvaje na Dědinu

Připomínky v rámci druhé vlny lze posílat do 9. 5.

Spojit se ve věci můžete s aktivními občany v Liboci.

Otevřený dopis premiérovi ČR Andrejovi Babišovi: Zelení vyzývají stát k zastavení dražby areálu Veleslavínského zámku

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyhlásil dražbu areálu barokního zámku ve Veleslavíně s vyvolávací cenou 382 milionů Kč. Svým rozhodnutím vyřadil ze hry městskou část Prahu 6 a hlavní město Prahu, které dlouhodobě usilují o převod areálu do svého vlastnictví. Zelení proto vyzývají stát k okamžitému zastavení dražby.

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.

Veleslavín

Bývalé Strnadovo zahradnictví ve Veleslavíně se bude rozvíjet dle dohody s místními

Mezi ostře sledované změny na včerejším hlasování zastupitelstva hl. m. Prahy patřil návrh na vybudování obytného souboru na místě bývalého Strnadova zahradnictví u železniční tratě v Praze 6. Veřejnost tuto podobu změny úspěšně napadla u soudu, zejména kvůli předimenzované kapacitě zástavby. Zrušení potvrdil i Nejvyšší soud a nyní tuto podobu změny zamítlo i zastupitelstvo.Znamená to, že se tím uvolnila cesta pro zahájení jednání o nové podobě změny územního plánu, která bude vychazet vstříc potřebám stávajících obyvatel.

Střešovice

Strnadovo zahradnictví – znovu a lépe

Rada hl. m. Prahy na zasedání 15. 8. 2017 nepodpořila návrh na znovupořízení soudem zrušené změny územního plánu číslo Z 2590/00, která měla umožnit vybudování obytného souboru na území bývalého Strnadova zahradnictví ve Střešovicích v bezprostřední blízkosti železniční trati Praha-Kladno. Doporučení Rady musí ještě potvrdit zastupitelstvo, které bude o změně jednat na zářijovém zasedání.