Stav křižovatky Horoměřická - Evropská k 15. 11. 2010 (foto: Jan Jirka)

Stavba metra je vůči občanům Šestky bezohledná

Nezabezpečené výkopy a neschůdné chodníky. To je každodenní realita pro občany žijící poblíž budoucí trasy metra A z Dejvické do Motola.
 Tisková zpráva Strany zelených na Praze 6

„V devatenáctimiliardovém rozpočtu stavby se nenašly peníze na provizorní chodníky nebo ohrazení výkopů? To je šlendrián!“ říká k tomu zastupitelka SZ v Praze 6 Petra Kolínská.

Zejména starší občané a maminky s kočárky se obracejí na své zastupitele se stížnostmi na zajištění stavby, například v okolí budované stanice Červený vrch (viz přiložená fotografie frekventované křižovatky Evropská – Horoměřická). Stav místa je totiž nutí využívat vozovku společně s automobily, což vede k častému vzniku nebezpečných situací. „Dříve tu byl alespoň přechod. Sice s krátkým intervalem, ale dalo se tu při troše štěstí přecházet. Teď zmizel i ten,“ říká jedna z obyvatelek, které stavba znemožnila třeba pravidelnou cestu k lékaři přes Evropskou třídu.

„Vyzýváme magistrátní úředníky, úřad městské části Praha 6 i Metrostav, aby průběžně kontrolovali podmínky pro chodce v okolí stavby metra a učinili urychleně nápravu tam, kde je potřeba. Zároveň požadujeme zřízení telefonní linky, na které mohou občané vyřídit své stížnosti a podněty související s výstavbou metra“ dodává Kolínská.