Hradčanská

Říkáme ne dvanáctipatrovým věžákům na Hradčanské

Na území mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice se připravuje změna územního plánu, která má umožnit přivést do lokality osm tisíc zaměstnanců v kancelářích. Jako Zelení uznáváme, že je lokalita poblíž Hradčanské vhodná k budoucí zástavbě. Taková zástavba ovšem musí respektovat charakter lokality, což dvanáctipatrové věžáky, které jsou v návrhu, neplní.

Změna územního plánu, se kterou bez konzultace s veřejností podmínečně souhlasila radniční koalice Prahy 6, prozatím díky našemu včasnému zásahu a medializaci neprošla magistrátním Výborem pro územní rozvoj.

Opakovaně interpelujeme na zastupitelstvu Prahy 6 ODS a TOP09, aby svůj souhlas s dvanáctipatrovou dominantou Hradčanské přehodnotily

.