Musí naše městská část hledat úspory vlivem koronavirové pandemie? Dlouhodobě se zdá, že Praha 6 šetřit nemusí, anebo spíš nechce

Za údržbu zeleně platí Praha 6 v jednotkových cenách až trojnásobek toho, co platí jiné městské části, a když zastupitelé rozhodovali o tom, zda díky rozdělení na menší celky umožnit pro příští čtyři roky účast více dodavatelů, tuto možnost odmítli, protože prý není třeba měnit to, co dobře funguje.

Když radnice před třemi lety prodávala pozemek u Vítězného náměstí, vyvinula extrémní úsilí k tomu, aby ho prodala za nejnižší cenu ze tří znaleckých posudků, a připravila se tak až o 80 milionů.

Prodej pozemku na Dračkách, u něhož došlo k vyplacení slevy ve výši 34 milionů kvůli údajným restitučním nárokům, přestože kupující o této skutečnosti prokazatelně věděl už v době podání nabídky.

Zbytné zakázky na externí právní služby, které jsou plagiáty z veřejně dostupných zdrojů a hned po proplacení skončily někde v hloubi šuplíku.

Možností, kde be problémů ušetřit, je celá řada. Je ale vůle? Měla by nyní být!

Odhadem 8,5 miliardy Kč ročně vzal Praze Babiš s ODS. Zhruba 6,5 miliardy Kč klesající ekonomika na dopadech koronaviru. Dohromady přišla Praha o čtvrtinu daňových příjmů.

Pavel Weber, Strana zelených

Vaše 6, listopad 2020