Investice za oponou

Pěknou řádku investic můžeme vyčíst ze schváleného rozpočtu a rozpočtového výhledu městské části. Jeden z největších připravovaných projektů tam ale kupodivu nenajdeme. Jde o záměr velkorysého rozšíření volnočasového areálu Petynka. Vedle současného venkovního koupaliště by měl přibýt krytý bazén, zimní kluziště, restaurace a parkovací dům. Investice jsou odhadovány ve výši 170 milionů korun.

SNEO, městská obchodní společnost, která je formálním vlastníkem areálu a má rozšíření Petynky ve svém strategickém plánu, vyhlásila 5. ledna výběrové řízení na zpracovatele dispoziční a kapacitní studie dostavby.

Výzva k podání nabídek je ovšem neveřejná a zadávací podmínky téměř vylučují dobrý výsledek. Zájemci mají na podání nabídky 21 dnů a SNEO poptává nejlevnější nabídku s nejrychlejší realizací. Přitom vedení radnice se v programovém prohlášení zavázalo, že u obecních projektů bude vypisovat veřejné architektonické soutěže.

Zelení proto vyzvali radu, aby současné práce na projektu zastavila rozsah a zaměření modernizace nejprve projednala s veřejnosti a následně uspořádala architektonickou soutěž podle pravidel České komory architektů.

Petra Kolínská (Strana zelených)

Dalši informace: