Desetipatrová věž nedá obyvatelům Dejvic spát

České vysoké učení technické plánuje opravu menzy. Na konci září představí své plány.

Megalomanská stavba, která má vyrůst těsně vedle Vítězného náměstí na křižovatce ulic Jugoslávských partyzánů a Šolínovy, děsí místní obyvatele. České vysoké učení technické zde zamýšlí vybudovat až desetipatrovou věž. Podle původních plánů měla budova mít dokonce třináct pater. „Věž nakonec nebyla povolena a její konečný objem se teprve hledá,“ říká Adéla Veverková, vedoucí sekretariátu starosty šesté městské části.

Odbor výstavby Prahy 6 původně stavbu povolil, městský soud ji však na základě podnětů a stížností občanů zrušil. V srpnu bylo jednání o umístění budovy opět obnoveno. Mimo výstavby věže ČVUT také plánuje opravit současnou budovu menzy v Jugoslávské ulici. „Dnes je platné územní rozhodnutí pro rekonstrukci menzy na výukové prostory,“ dodává Veverková. Obyvatelé nyní čekají, zda jim ČVUT představí své plány ohledně stavby. Obávají se především toho, že na desetipatrové věži vzniknou plochy pro velkoplošnou reklamu.

autor: Adam Váchal, METRO, 26. 9. 2012