Bývalé Strnadovo zahradnictví, komín veleslavínské teplárny a trať do Kladna, hranice Vokovic a Veleslavína

Bývalé Strnadovo zahradnictví ve Veleslavíně se bude rozvíjet dle dohody s místními

Mezi ostře sledované změny na včerejším hlasování zastupitelstva hl. m. Prahy patřil návrh na vybudování obytného souboru na místě bývalého Strnadova zahradnictví u železniční tratě v Praze 6. Veřejnost tuto podobu změny úspěšně napadla u soudu, zejména kvůli předimenzované kapacitě zástavby. Zrušení potvrdil i Nejvyšší soud a nyní tuto podobu změny zamítlo i zastupitelstvo.Znamená to, že se tím uvolnila cesta pro zahájení jednání o nové podobě změny územního plánu, která bude vychazet vstříc potřebám stávajících obyvatel.

„Vzhledem k tomu, že se podařilo vlastníkům části pozemků navázat komunikaci s občanskými iniciativami, které se o rozvoj území zajímají, máme na stole nový podnět, který je k území citlivější než soudem zamítnutá změna. V následujících měsících budeme projednávat upravený návrh na revitalizaci území, které je nyní velmi zanedbané,“ uvedla náměstkyně primátorky a radní hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje Petra Kolínská.

Strnadovy zahrady – obytný soubor ve Veleslavíně – Z 2590,
celkem 5,5 ha, dnes většina území ve funkční ploše PZA (zahradnictví), návrh na změnu na OB (čistě obytné), ZMK (zeleň městská a krajinná), TVE (energetika) a IZ (izolační zeleň)

Změny územního plánu a jejich pořizování lze nejlépe sledovat na webu www.zmenaplanu.cz
Schéma procesu pořizování změn UP je pak zde: http://servis.praha-mesto.cz/…/uzemni…/schema_porizovani.pdf