Řešení dopravní situace na Praze 6

Řešením současné nedobré dopravní situace na  Praze 6 není výstavba nových kapacitních silnic, které by naopak přilákaly další vozidla, jako se tomu stalo po otevření „Blanky“, na což Zelení dlouhá léta předem upozorňovali, ale podpora veřejné dopravy. Je zapotřebí vytvořit dlouhodobou dopravní koncepci Prahy a  Středočeského kraje, která umožní cílenou preferenci veřejné dopravy v  podobě výstavby P+R parkovišť u vlakových nádraží a stanic před hranicemi Prahy 6 – po trase snad již brzy modernizované železnice na Kladno, u projektované tramvajové trati na Suchdol, nebo např. možnost spoluprá­ce Prahy 6 na výstavbě patrového záchytného parkoviště v Roztokách.

Ing. Lukáš Novák pro časopis Šestka