Nový Sedlec – vznikne zde zástavba pro jedenadvacáté století?

Otázku: ,,Jak by se v budoucnu mělo rozvíjet území Nový Sedlec?“ zodpověděl v prosincové Šestce zastupitel a místopředseda Komise pro otevřenou radnici Pavel Weber.

,,Na pomezí Prahy 6, Suchdola a Lysolají má vyrůst zcela nová rezidenční čtvrť. Máme šanci, aby zde vznikla zástavba pro jednadvacáté století, taková, na jakou se jezdíme dívat například do Vídně. Výstavba, která nepočítá jen s bydlením, ale také s místem pro školství, zdravotnictví a další nezbytnou občanskou vybaveností. Město krátkých vzdáleností, ve kterém je radost pohybovat se pěšky. Máme také šanci, aby nová čtvrť byla přínosem i pro Starý Sedlec a další současné obyvatele okolí. Povede se? Rizika jsou bohužel velká. Praha 6 především odmítá řešit území na jih od Kamýcké a na sever od ní jako jeden celek. Velkým nebezpečím je, že v severním areálu bude chybět občanská vybavenost, protože zde paralelně probíhá několik změn územního plánu. Stále také čekáme na dopravní studii, kterou nelze pro zdar celého projektu opomenout. Navíc je třeba, aby hned tři městské části postupovaly ruku v ruce, a ani to bohužel nebývá obvyklé.“

Časopis Šestka 12/2020, Politická diskuze