Budoucnost hospodaření s vodou v hlavním městě Praze

Klíčovým faktorem je skutečnost, zda budou občané Prahy vodu nadále odebírat od  nadnárodní společnost Veolia, která však nemusí své zisky znovu investovat do kanalizační infrastruktury. Chceme, aby si Praha ponechala toto klíčové odvětví ve vlastní správě. Vedle tohoto zásadního kroku prosazujeme řadu tzv. měkčích opatření: městské budovy mohou instalovat zásobníky na dešťovou vodu pro obsluhu toalet. Na zalévání záhonů a trávníků ve městě lze využít užitkovou vodu např. z Vltavy. Další opatření souvisejí s adaptací města na stále teplejší počasí: od zelených střech, vertikálních zahrad až po  důslednou ochranu pražské zeleně před postupující zá­stavbou a revitalizaci menších vodních toků.

– Karolína Brabcová, zastupitelka za Stranu zelených, pro časopis Šestka