Bude letos otevřeno koupaliště Petynka?

Celou věc je třeba pečlivě prošetřit

Soukromý investor plánuje postavit při ulici Na Petynce devítipatrový polyfunkční dům. Jedná se o předimenzovaný objekt, který se na své místo nehodí. Rada městské části, po dlouhém lavírování, v roce 2019 vyslovila se záměrem nesouhlas. „Na oplátku“ investor začal blokovat plány na stavbu krytého bazénu na Petynce. Klíčovým se stal pozemek, který dnes slouží koupališti jako parkoviště. Radnicí vlastněná společnost SNEO totiž nejprve umožnila, aby developer tento pozemek použil v územním řízení pro čerpání koeficientů, teprve později svůj souhlas stáhla. Na základě toho ovšem nyní stavební úřad problematizuje kolaudační řízení k rekonstrukci bazénové vany, která v uplynulých měsících na koupališti probíhala. Celá věc je značně zamotaná a bylo by krátkozraké tvrdit, že má jen jednoho viníka. Může za to někdejší politická reprezentace, která šla investorovi vždy na ruku, předchozí vedení SNEO, které jednalo v rozporu s pokyny radnice? Anebo je něco pravdy na řečech o tom, že stavební úřad Prahy 6 rád přimhouří pro některé developery oči, a postiženou se tentokrát stala samospráva Prahy 6? Celou věc je každopádně třeba pečlivě prošetřit. Zelení navrhují formu forenzního auditu.

Petr Píša, Strana zelených

Vaše 6, červen 2020