Vznik metropolitního plánu

Mlčení radnice poškozuje Prahu 6. Návrh metropolitního plánu předpokládá dramatické změny v  území: výškové budovy na  Evropské i  novou zástavbu uvnitř Šárky či konec ochrany současné občanské vybavenosti. Školy, zdravotnická zařízení nebo sportoviště tak bude možné zrušit bez jakéhokoli veřejného projednání. Nejasná jsou pravidla pro zástavbu velkých transformačních území, např. areálu ruzyňských skladů. Dlouhodobé průtahy při přípravě plánu a nerespektování platné legislativy vedly magistrátní koalici ANO, ČSSD, lidovci, STAN a SZ ke krajnímu řešení – k odvolání ředitele IPRu. Předpokládáme, že nový šéf zpracovatelského týmu bude otevřenější k  připomínkám městských částí. Radnice Prahy 6 však své připomínky dosud nevznesla.

Karolína Brabcová, zastupitelka za Stranu zelených, pro časopis Šestka