Odvetou za kritiku přišel třetí největší zastupitelský klub na Praze 6 o zástupce v dozorčí radě SNEO.

Strana Zelených, která je s šesti zastupiteli třetím největším politickým klubem nebude z rozhodnutí Rady Městské části Praha 6 zastoupena v dozorčí radě SNEO a.s..

“Kritizoval jsem na posledním zastupitelstvu, že se dozorčí rada neschází a navrhuje nestandardní formy projednávání důležitých dokumentů. Informacemi, které jsem ve svém vystoupení sdělil, byli zaskočeni i někteří koaliční zastupitelé včetně minimálně jednoho radního. Vyšachování Zelených beru od vedení Prahy 6 jako odvetu za kritiku a jasný vzkaz všem, kdo by si v budoucnu dovolili zpochybňovat její moudrá rozhodnutí,” říká Vladimír Šraier, dosavadní místopředseda dozorčí rady SNEO a.s. a zastupitel SZ.

Ke změnám dochází v době, kdy se ve SNEO chystá realizace velkých projektů – např. krytý bazén Petynka (cca 150 mil. Kč), Dejvická 4 (cca 40 mil. Kč) a obytný areál Dračky (největší z projektů, hodnota zatím nejasná).

Je to po 9 letech poprvé, co byla Strana zelených vyloučena z dozorčí rady. „Otevřená radnice“ prostě nemá ráda nepříjemné otázky a žádosti o informace, které jsou v dobře vedených firmách standardem.

SNEO a.s. je ve 100% vlastnictví Městské části Praha 6. Je organizátorem veřejných zakázek na investiční projekty Prahy 6. Předmětem činnosti je realitní činnost, správa a údržba nemovitých věcí, inženýrská činnost v investiční výstavbě, provádění staveb, jejich změn a odstraňování, provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti, výroba tepelné energie a rozvod tepelné energie, činnost technických poradců v oblasti energetiky, činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence, činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců, ubytovací služby, hostinská činnost.

Městskou část Praha 6 nyní vede koalice TOP09, ANO, STAN a KDU-ČSL s tichou podporou ČSSD.

Kontakt:

Vladimír Šraier