Zveme všechny do Kina Kulaťák

Jsme letní kino na Vítězném náměstí, v sobotu 23. září 2017 od 17 hodin. Jsme sousedské kino v Dejvicích, přijďte shlédnout exkluzívní dokumenty k tématům našeho života. Dejte si s námi kafe nebo pivo a mluvme spolu nejen o filmech. Vstup zdarma, program i pro děti.

Srdečně zveme v sobotu 23. září 2017 od 17 hodin na sousedské Kino Kulaťák. Najdete nás na Vítězném náměstí poblíž tramvajové zastávky, v okolí Šesťáku.

Seznam promítaných filmů čtěte na www.kinokulatak.cz

Proč děláme Kino Kulaťák? Odpověď stejně jako název se dvěma „K“: Kultura kultivuje. Sbližuje, spojuje. Často na náměstích, kde města i obce mohou umožnit či organizovat koncerty, divadla, debaty. A také mívají v centru kino, a to my nemáme. A mívali jsme jich po Dejvicích dost.

Letní kina jsou tradičním způsobem trávení volného času. Kino Kulaťák je důkazem, že tento čas lze trávit i na místech, kde by nás to nenapadlo, na rušné dopravní křižovatce. Kino Kulaťák je jednodenním festivalem filmů, který má dokázat, že místo, které vnímáme jako dopravní křižovatku, může být pobytovým náměstím, na němž lze příjemně trávit volný čas.

Kino Kulaťák připravili Zelení z Prahy 6, více informací najdete na www.kinokulatak.cz

Dvanáctipatrové věžáky na Hradčanskou nepatří, říkají Zelení. Pražský hrad jako dominanta stačí.

Vznik bloků husté zástavby včetně dvou dvanáctipatrových věžáků v oblasti Hradčanské navrhuje podkladová studie pro změnu územního plánu, kterou bude 12. května 2020 projednávat magistrátní Výbor pro územní rozvoj. Předpokládá se, že nová výstavba přivede do lokality mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice na osm tisíc zaměstnanců v kancelářích.

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.

Bubeneč

Budoucnost, která dává smysl

Inspirativních moderních měst, která aktivně vytváří podmínky pro svůj rozvoj, nalezneme v Evropě dostatek. Vídeň iniciovala přeměnu jedné z nejdůležitějších ulic na příjemný městský prostor, kde lze bezpečně trávit čas. Obdobně nechala londýnská radnice roku 2003 přetvořit a zklidnit rušné Trafalgarské náměstí.

Na podzim se Praha 6 zazelená

Již 12 let v Praze 6 hájíme v zastupitelstvu veřejný zájem. Zasazujeme se o to, abyste tu mohli spokojeně žít nejen vy, ale i vaše děti. Cílem Zelených je udržitelná Praha 6, otevřená občanům a příjemná k bydlení.