Transparentní financování

Narozdíl od ostatních stran v Praze 6 se Strana zelených nestydí zveřejnit kompletní financování své volební kampaně i všech ostatních nevolebních příjmů a výdajů. Jste si jisti, že ostatní strany hájí zájmy občanů a ne štědrých sponzorů? Zeptejte se jich na jejich financování.

Veškeré příjmy a výdaje Strany zelených v Praze 6 sledujte v transparentním účtu (v pravém rozbalovacím rohu si zvolte hledané období). Stáhnout si můžete i výpisy z účtu ve formátu PDF.

Kompletní účet za volební kampaň v roce 2014 k prohlédnutí i s dárci.

Transparentnost pouze nepropagujeme, ale realizujeme.

Podpořit zelenou politiku v Praze 6 můžete nyní i vaší platební kartou nebo převodem.

Vokovice

V okolí Džbánu se v současnosti stavět nebude. Zbývá vyřešit budoucnost a minulost.

V součtu téměř deset hodin se věnovali ve čtvrtek 24. 2. 2022 osudu okolí vodní nádrže Džbán, kde firma Molepo hodlá stavět bytové domy. I díky tlaku petice Nechte Šárku dýchat iniciované Zelenými byl zamítnut návrh na pořízení změny územního plánu v lokalitě mezi vodní nádrží a Evropskou třídou. Nadále ovšem zbývá vyřešit budoucnost celého areálu a prověřit rovněž jeho problematickou minulost.

Kauza Džbán – koupili si koupaliště, ale chodili se jim tam koupat lidi

Vlastník areálu Džbánu, společnost Molepo, ve středu 12. ledna oznámila, že areál koupaliště pro rok 2022 zavírá. Důvodem má být havarijní stav budov v jeho areálu a nerentabilita nutných investic. “Naším cílem je nejen komplexní revitalizace a rekonstrukce okolí nádrže Džbán, ale také bytová výstavba na pozemcích na Evropské třídě a podél budovy Cube,” uvedla společnost s tím, že městská část Praha 6 dlouhodobě blokuje změnu územního plánu, která by společnosti umožnila zástavbu pozemků.