Přispívá Praha 6 dost na kulturu a rozděluje peníze spravedlivě?

K financování kultury na Praze 6 se v lednové Šestce vyjádřil člen Zelených a místopředseda kulturní komise Prahy 6 David Kořínek:

,,Pandemie nám ukázala, do jaké míry jsou kulturní aktivity mnohem více službou než podnikáním. Péči o komunitu a o sebe potřebujeme více než dřív. Umění a kultura obecně totiž kromě zábavy přinášejí kultivaci, vzdělání a nové perspektivy. Sám jako výkonný umělec vidím, jaký nedostatek financí v kulturním provozu je. Jako místopředseda Kulturní komise Prahy 6 jsem přesvědčen, že dotace rozdělujeme spravedlivě
a od roku 2021 díky úpravám dotačního programu i pomocí lepší metodiky. Ta umožňuje jak pomáhat kvalitním tradičním aktérům, tak
nalézat ty nové. Myslíme jak na aktivity dlouhodobé, tak na ty jednorázové. Kulturu nevnímám jako volnočasovou aktivitu pro její organizátory. Ti proto potřebují profesionální zázemí a důstojné ohodnocení. Peněz je tedy potřeba z rozpočtu uvolnit více, aby byli organizátoři spokojeni a ve své činnosti mohli dlouhodobě pokračovat. Péče o druhé totiž musí začínat také u sebe.“

Noviny Šestka 1/2022, Politická diskuze