Vlajka1

Navrhli jsme vyvěsit běloruskou vlajku na radnici Prahy 6

Na základě našeho podnětu vyvěsila v srpnu Praha 6 historickou vlajku svobodného Běloruska jako gesto symbolické podpory současným občanským protestům proti zmanipulovaným volbám v „poslední evropské diktatuře“.

Neodmyslitelnou součástí historie Prahy 6, k níž se naše městská část dodnes hlásí, je totiž přítomnost emigrantů ze zemí Sovětského svazu v meziválečném období, a to nejen ruské a ukrajinské emigrace, ale právě i emigrace běloruské. Tento historický odkaz i obecné principy demokracie a lidských práv nás nutí, abychom nebyli k současné situaci v Bělorusku neteční.

Koaliční smlouva podepsána. Starostou bude Jakub Stárek, Petr Palacký bude radním pro životní prostředí a klima

Koaliční smlouvu pro následující volební období v Praze 6 uzavřely tři politické kluby. Jedná se o koalici ODS a KDU-ČSL, dále STAN s podporou Zelených a klub PRAHA 6 SOBĚ. Podpisem smlouvy tak byla završena řada jednání, v nichž našly tyto tři kluby shodu jak na tématech pro příští čtyři roky, tak i na personálním rozložení sil v koalici.

Zelení v Praze 6 jdou do voleb s hnutím STAN

Lídrem ze Zelené bude předseda Kontrolního výboru ZMČ Prahy 6, historik Petr Palacký, který obsadí třetí místo společné kandidátky. Lídrem kandidátky bude pražský poslanec hnutí STAN a současný místostarosta pro správu majetku, hospodářskou politiku, kulturu, sport a volný čas Jan Lacina. Společným kandidátem na starostu pak bude současný předseda Kulturní komise Prahy 6, manažer v kultuře a vysokoškolský pedagog Petr Prokop, který na společné kandidátce zaujme druhou pozici.