Na hlavním městě i na Praze 6 se jedná o budoucnosti Vítězného náměstí

Co navrhujeme:

Pobytové náměstí, ne autodrom
Představte si náměstí, kde můžete posedět s přáteli.
Zklidnění automobilové dopravy je základ, pomůže tramvaj do Suchdola, vlak do Kladna a parkoviště P+R.

Dostavbu náměstí a více kultury
Představte si, že v Dejvicích koncertuje Česká filharmonie. Na prázdných pozemcích může vyrůst koncertní sál, budova Národní knihovny, ale třeba i tržnice.

Víc studentského bydlení
Představte si Kulaťák, kde to žije. Dejvice jsou teď čtvrtí škol, ale ne studentů – přinesli by více klubů, restaurací i podnikatelských příležitostí.

Dvanáctipatrové věžáky na Hradčanskou nepatří, říkají Zelení. Pražský hrad jako dominanta stačí.

Vznik bloků husté zástavby včetně dvou dvanáctipatrových věžáků v oblasti Hradčanské navrhuje podkladová studie pro změnu územního plánu, kterou bude 12. května 2020 projednávat magistrátní Výbor pro územní rozvoj. Předpokládá se, že nová výstavba přivede do lokality mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice na osm tisíc zaměstnanců v kancelářích.

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.

Bubeneč

Budoucnost, která dává smysl

Inspirativních moderních měst, která aktivně vytváří podmínky pro svůj rozvoj, nalezneme v Evropě dostatek. Vídeň iniciovala přeměnu jedné z nejdůležitějších ulic na příjemný městský prostor, kde lze bezpečně trávit čas. Obdobně nechala londýnská radnice roku 2003 přetvořit a zklidnit rušné Trafalgarské náměstí.

Na podzim se Praha 6 zazelená

Již 12 let v Praze 6 hájíme v zastupitelstvu veřejný zájem. Zasazujeme se o to, abyste tu mohli spokojeně žít nejen vy, ale i vaše děti. Cílem Zelených je udržitelná Praha 6, otevřená občanům a příjemná k bydlení.