Kulturní koncepce Prahy 6

K tématu kulturní koncepce Prahy 6 se v březnové Šestce vyjádřil David Kořínek, člen Strany zelených a místopředseda Kulturní komise Prahy 6.

,,Na Praze 6 žijeme v prostředí, které má bohatou kulturní tradici a jehož obyvatelé si to dobře uvědomují. Na druhou stranu jsme místem, do něhož se za kulturou ostatní Pražané příliš nestahují. Nemáme zde koncertní sál ani velkou galerii. Nejsme Praha 7 s DOXem, Veletržním palácem a nezávislými kulturními institucemi. Přesto však máme Vilu Pellé, která překračuje svým programem hranice Prahy 6, máme Klubovnu, kde má své místo hudba mimo hlavní proud. V nastavení nově vzniklé Kulturní strategie Prahy 6 je myšleno na širokou podporu nejrůznějších aktivit tak, aby bylo jasně definováno, co je “pouhá” volnočasová aktivita a co může být uměním, které bude vznikat a zatím si jej ani nedovedeme představit. Je to zkrátka představa o budoucnosti. Potenciál Praha 6 každopádně má. S naplňováním oné budoucí kultury Prahy 6 souvisí také právě probíhající úprava koncepce dotačního programu Kultura. Ta by měla umožnit jak podporu stávajících projektů se zkušenými aktéry, tak především pobídku těm novým.“

Noviny Šestka 3/2021, Politická diskuze