Zelení jsou třetí nejsilnější klub, ve volbách jsme posílili o polovinu mandátů. Před rokem jsme se stali součástí koalice vítězů. Spojovala nás vůle spravovat Prahu 6 lépe, než jak to dělala dlouholetá koalice ODS–ČSSD.

Koaliční partneři se rozhodli spolupráci ukončit bez jednání o výhradách k nám. Nečekaný krok si vysvětlujeme tak, že se chystají rozhodnutí v oblasti hospodaření, u kterých by zelení byli na obtíž. Odvolání Petry Kolínské a Antonína Nechvátala z vedení radnice je na programu zastupitelstva 27. listopadu.

Zelení se za rok ve vedení zasadili o:

• Dotace na regeneraci vnitrobloků s rozpočtem 4 miliony korun
  • Maximální zachování rozsahu povrchové MHD po otevření nových stanic metra
  • Úpravy projektu prodloužení tramvaje na Dědinu podle připomínek místních občanů
  • Zrušení plošného postřiku chodníků jedovatými herbicidy
  • Nové přechody pro chodce a další zklidňující opatření v dopravě pro větší bezpečnost pěších
  • Přípravu koncepčního materiálu ke zlepšení podmínek pro chodce i cyklisty
  • Zapojení veřejnosti do rozhodování o budoucnosti území Prahy 6

Přijďte podpořit zelenou politiku veřejně a nahlas 27. 11. 2015 od 10 hodin na jednání zastupitelstva Prahy 6!

„Obdivuji práci zelených a jejich energii upozorňovat na problémy. V budoucnu se i v Praze 6 bude jednat o důležitých momentech, které ovlivní další život města jako jsou návrhy na změnu územního plánu, prodeje pozemků a nemovitostí. Nejen Praha 6 takové lidi ve vedení města potřebuje.“

Maxim Velčovský,
designér a pedagog na VŠUP

„Nová tvář radnice Prahy 6 se mi líbila, o to méně je mi pochopitelné, co se teď děje.“

Pavel Ripka,
děkan Elektrotechnické fakulty ČVUT

„S nesouhlasem sleduji situaci na Praze 6, kde ostatní koaliční strany (TOP09, ANO, STAN, KDU-ČSL) náhle, bez předchozí komunikace nespokojenosti a s rudimentárním vysvětlením vypověděly koaliční smlouvu Straně zelených. Zrovna na Praze 6 přitom zelení dlouhodobě a úspěšně hájí v desítkách kauz zájmy zdejších občanů.“

Václav Hampl,
senátor, bývalý rektor Univerzity Karlovy