Praha 6 neumí jednat s veřejností, zbytečně vyhazuje miliony

Za zpackanou rekonstrukci parku na Perníkářce zaplatí městská část o více než milion korun navíc. Po protestech místních občanů musí totiž kompletně vyměnit povrch i vybavení dětského hřiště. Po rekonstrukci parku Ve Struhách je to další důkaz neschopnosti představitelů radnice Prahy 6 projednat předem svoje plány s veřejností.

Tisková zpráva Strany zelených v Praze 6 ze dne 3.1.2011

Ještě než radnice Prahy 6 v létě loňského roku slavnostně otevřela zrekonstruovaný park v ulici Pražákovská na Hanspaulce, čelila obavám místních, že jejím skutečným záměrem je park zlikvidovat (viz reportáž ČT).

Po otevření parku se ukázalo, že vybavení nového dětského hřiště je nebezpečné a místní proti němu sepsali petici (viz webové stránky občanského sdružení Pro Hanspaulku). Radnice se nyní rozhodla dětské hřiště uzavřít a kompletně přestavět (viz přiložené fotografie).

V letošním roce už podobným způsobem Praha 6 musela na nátlak veřejnosti a zastupitelů zvolených za SZ přehodnotit plán na stavbu japonské zahrady v parku v ulici Ve Struhách (v tomto případě naštěstí ještě před samotným zahájením – viz další informace). Nyní se také ozývají hlasy občanů proti rekonstruované podobě Bachmačského náměstí.

Předsedkyně zelených zastupitelů v Praze 6 Petra Kolínská k tomu říká: „V době hospodářské krize je trestuhodné takové vyhazování peněz kvůli neschopnosti radnice Prahy 6 jednat s veřejností. Zelení dlouhodobě vyzývají vedení Prahy 6, aby svůj postoj k občanům přehodnotilo, ale když jsme například navrhovali projednat s veřejností plánovanou dostavbu Vítězného náměstí, zastupitelé ODS ani neumožnili zařazení tohoto bodu na pořad jednání zastupitelstva.“

Reportáž, kterou na základě této tiskové zprávy 3.1.2011 natočila a odvysílala Česká televize.