První ovoce z grantů na revitalizaci vnitrobloků

Je nám potěšením představit projekt SVJ Pavlovská a Ruzyňská, které za příspěvek 250 000 Kč vybudovalo dětské hřiště a přilehlou zeleň. Sami majitelé bytů přispěli částkou zhruba 50 000 Kč. Projekt je velmi vítaný i proto, že nabízí nově revitalizovaný prostor jako hřiště i pro děti ze širokého okolí, nejen obyvatele okolních domů.

“Hlavním cílem programu bylo nabídnout lidem na obnovu společných zelených prostor prostředky, které jinak družstva a společenství vlastníků těžko dávají dohromady. Zároveň si takto mohou občané realizovat vlastní představu, jak by jejich okolí mělo vypadat za přispění obecních peněz. To v lidech vytváří pocit sounáležitosti a komunitního života. V takovém prostředí vřelých sousedských vztahů se vždy žilo lépe,“ řekl Antonín Nechvátal (SZ), bývalý radní Prahy 6 pro životní prostředí.

„O to víc nás mrzí, že se grantový program na podporu vnitrobloků nebude v tomto či příštím roce pokračovat. Nový radní Roman Mejstřík (ANO) totiž zatím takový program na komisi pro životní prostředí nepředstavil”, dodala Karolína Brabcová (SZ), předsedkyně klubu zastupitelů a členka komise pro životní prostředí. Cílem programů do budoucna měla být podpora dalších projektů tak, aby v klasických vnitroblocích i v okolí nových bytových domů či sídlišť vznikaly větší zelené oázy pro odpočinek. Ty výrazně zvyšují kvalitu bydlení na Praze 6, současně vytvářejí rozlehlé zelené plochy a zejména v centrálních částech Prahy 6 dávají vzniknout parkových plochám v místech, kde se nic dalšího již stavět nemůže.

IMG_20160619_161818  IMG_20160619_161719