Zelení a STAN

Zelení v Praze 6 jdou do voleb s hnutím STAN

Lídrem ze Zelené bude předseda Kontrolního výboru ZMČ Prahy 6, historik Petr Palacký, který obsadí třetí místo společné kandidátky. Lídrem kandidátky bude pražský poslanec hnutí STAN a současný místostarosta pro správu majetku, hospodářskou politiku, kulturu, sport a volný čas Jan Lacina. Společným kandidátem na starostu pak bude současný předseda Kulturní komise Prahy 6, manažer v kultuře a vysokoškolský pedagog Petr Prokop, který na společné kandidátce zaujme druhou pozici.

„Už dnes čelíme velmi vážné energetické krizi a dlouhodobě se budeme zásadně potýkat s ohříváním města. To jsou témata, ve kterých jsou Zelení doma, a my chceme dát předvolební dohodou najevo, že Starostové a nezávislí berou tato témata stejně vážně,“ vysvětluje motivaci k předvolební spolupráci kandidát na starostu a předseda místní organizace STAN v Praze 6 Petr Prokop.

STAN je pro nás logická volba. Máme hodně společného, především důraz na otevřenou radnici, občanskou participaci a rozumné hospodaření,“ komentuje motivaci Zelených k předvolební podpoře kandidátky Starostů a nezávislých Petr Palacký.

Čtvrtou příčku společné kandidátky zaujme předseda Výboru pro otevřenost, média a participaci ZMČ Prahy 6 Oldřich Kužílek, dlouholetý propagátor transparentnosti ve veřejné správě. Pátý bude Zdeněk Hořánek, radní pro investice a bezpečnost, jediný člen představenstva akciové společnosti SNEO. Šestá bude spolupředsedkyně Zelených v Praze 6 a manažerka v Národním divadle Barbora Truksová.

Na osmém místě bude ředitel Základní školy Antonína Čermáka Petr Karvánek, na devátém ředitel Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy Libor Bezděk. Desátá bude lékařka Iveta Borská a jedenáctý spolupředseda Zelených v Praze 6, ředitel IT firmy Pavel Weber. Kromě Truksové jsou všichni zmínění současnými zastupiteli Prahy 6. Dvanáctou příčku na kandidátce zaujme socioložka Pavla Karmelitová, třináctý bude člen nově zvoleného vedení místní organizace STAN v Praze 6 Tomáš Srp.

„Šťastnou sedmičku si schováváme jako překvapení pro nezávislou osobnost Prahy 6, jakou byl v roce 2014 dejvický spisovatel Petr Šabach. Myslím, že letošní výběr udělá našim příznivcům radost, vazba na Prahu 6 je i v tomto případě mimořádně zajímavá,“ komentuje předvolební strategii STAN s podporou Zelených lídr společné kandidátky Jan Lacina a dodává: „Volby chceme vyhrát. Těšíme se na inspirativní a hlavně férový souboj o přízeň voličů s ostatními uchazeči o místa v zastupitelstvu naší báječné Prahy 6.“