Zelení podávají stížnost na moderátora demonstrace Chcípl PES

Zastupitelé za Stranu zelených z Prahy 6 se distancují od chování zastupitele Prahy 6 Jana Dočekala, který vzhledem k moderování demonstrace Chcípl PES flagrantním způsobem porušil zákonný pořádek České republiky, a podávají vůči jeho jednání podnět k Mandátovému výboru Zastupitelstva MČ Praha 6.

V neděli 10. ledna proběhla na pražském Staroměstském náměstí demonstrace nazvaná  Chcípl PES. Tato demonstrace představovala několikeré porušení protiepidemických opatření – překročení zákazu shromažďování daného nouzovým stavem, minimální rozestupy, absence roušek u většiny účastníků a další činnosti, které prokazatelně vedou k šíření nemoci covid 19.

“Jako členové Zastupitelstva Prahy 6 považujeme za nepřijatelné, že byl jedním z pořadatelů demonstrace člen zastupitelstva Jan Dočekal (místopředseda zastupitelského klubu ODS, politická příslušnost Svobodní). Vzhledem k tomu podáváme podnět Mandátovému výboru ZMČ Praha 6 a vyzýváme vedení ODS Praha 6, aby se od chování člena svého klubu jednoznačně distancovalo” říká zelený zastupitel Pavel Weber.

“Chápeme frustraci lidí, která je z velké části způsobena selháním vlády a především premiéra Babiše. Ten místo toho, aby se věnoval podpoře živnostníků a zaměstnanců v těch částech ekonomiky na které dopadá pandemická situace, prosadil spolu s ODS snížení daní, které ve svém důsledku ještě sníží schopnost pomoci postiženým. Ale při plném respektu ke svobodě slova je nutné odmítnout nezodpovědné pořádání masových demonstrací s konspiračním odérem, který nedělní demonstraci provázel,” dodává zelený zastupitel Petr Palacký (Píša). “V situaci, kdy jsou nemocnice vzhledem k počtu hospitalizovaných pacientů s covid 19 na hraně svých kapacit, je nejen popřením zdravého rozumu, ale především plivnutím do tváře všem zdravotníkům.”

Kontakty: Petr Palacký (Píša), petr.pisa@zeleni.cz ,  603 114 577

Pavel Weber, pavel.weber@zeleni.cz , 775 317 548