Základní a mateřská škola Na Kocínce

Zelení dlouhodobě upozorňují na nedostatečnou kapacitou mateřských a základních škol v Praze 6. V minulém volebním období byly na základě tlaku zelených i veřejnosti kapacity mateřských škol navýšeny, přesto jsou nadále nedostatečné. Tříleté děti tak stále zůstávají před branami školek. V minulosti jsme upozorňovali na nezbytnost aktualizace demografické studie, která potvrdila, že baby-boom na Praze 6 bude i nadále pokračovat. Místostarosta Lacina však koncepční řešení situace školství na Praze 6 nepředkládá.

Projekt mateřské a základní školy Na Kocínce je příkladem toho, jak to dopadá, když se nejedná otevřeně. Záměr totiž vzbuzuje značné pochybnosti vzhledem k růstu předpokládaných nákladů (až na 100 milionů korun) i ke svému architektonickému ztvárnění. Projekt nebyl projednán v komisích rady městské části ani s veřejností. Důsledkem jsou podaná odvolání proti územnímu rozhodnutí. Po našem ročním tlaku na místostarostu Lacinu má být tento záměr konečně představen veřejnosti.

Zveme na veřejné projednání záměru výstavby ZŠ a MŠ Kocínka v aule ZŠ a MŠ Bílá (Bílá 1, Praha 6) v úterý 31. května 2016 od 18 hodin.