Setkání se senátorem Václavem Hamplem

Srdečně Vás zveme na setkání se senátorem, zvoleným s naší podporou, Václavem Hamplem, které se uskuteční ve čtvrtek 14. května v 18 hodin v tvůrčí kavárně Vypálené Koťátko (Mařákova 5, Praha 6).

V senátních volbách v roce 2014 byl ze společné kandidátní listiny Strany zelených a KDU-ČSL zvolen prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. za senátní obvod Praha 1, který obsahuje i Střešovice, část Hradčan, část Bubenče a Sedlec. O jeho aktivitách a způsobu jak s ním spolupracovat se dozvíte na jeho webu www.vaclav-hampl.cz

Tématem večera bude debata o Praze 6 a Evropě.

Vstup je zdarma včetně občerstvení.

Událost na Facebooku.

Reportáž ze setkání občanů se senátorem Václavem Hamplem.

Koaliční smlouva podepsána. Starostou bude Jakub Stárek, Petr Palacký bude radním pro životní prostředí a klima

Koaliční smlouvu pro následující volební období v Praze 6 uzavřely tři politické kluby. Jedná se o koalici ODS a KDU-ČSL, dále STAN s podporou Zelených a klub PRAHA 6 SOBĚ. Podpisem smlouvy tak byla završena řada jednání, v nichž našly tyto tři kluby shodu jak na tématech pro příští čtyři roky, tak i na personálním rozložení sil v koalici.

Katastrální mapa
Dejvice

Zelení: Na Hradčanskou patří nová budova Národní knihovny

Zastupitelé Prahy 6 za Stranu zelených prosazují, aby byl pozemek v blízkosti dejvického nádraží a stanice metra Hradčanská rezervován pro novou budovu Národní knihovny. Prázdná parcela doslova na dohled od Pražského hradu je určena k zástavbě v návaznosti na budoucí zahloubení stávající železnice. Na hlavním městě se v současné době připravuje změna územního plánu, která má rozhodnout o budoucím využití této lokality.

Dvanáctipatrové věžáky na Hradčanskou nepatří, říkají Zelení. Pražský hrad jako dominanta stačí.

Vznik bloků husté zástavby včetně dvou dvanáctipatrových věžáků v oblasti Hradčanské navrhuje podkladová studie pro změnu územního plánu, kterou bude 12. května 2020 projednávat magistrátní Výbor pro územní rozvoj. Předpokládá se, že nová výstavba přivede do lokality mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice na osm tisíc zaměstnanců v kancelářích.