Slevy

Podnikatelé dostali slevy v nebytových prostorách městské části

Vzhledem ke koronavirové krizi se radnice rozhodla odpouštět část platby nájemného za měsíce duben, květen a červen podnikatelům, kteří si pronajímají nebytové prostory v jejím vlastnictví. Prosadili jsme princip, podle něhož se při výpočtu slev postupovalo. Na slevy tak na základě našeho návrhu dosáhli všichni postižení podnikatelé, nejen ti, kteří byli vlivem vládních opatření nuceni bezprostředně uzavřít své provozovny. Na stole jsou i obdobné slevy za podzimní a zimní období. Ty by měly být poskytnuty v případě, že by nájemné nebylo kryto ze strany státu.

Zelení v Praze 6 jdou do voleb s hnutím STAN

Lídrem ze Zelené bude předseda Kontrolního výboru ZMČ Prahy 6, historik Petr Palacký, který obsadí třetí místo společné kandidátky. Lídrem kandidátky bude pražský poslanec hnutí STAN a současný místostarosta pro správu majetku, hospodářskou politiku, kulturu, sport a volný čas Jan Lacina. Společným kandidátem na starostu pak bude současný předseda Kulturní komise Prahy 6, manažer v kultuře a vysokoškolský pedagog Petr Prokop, který na společné kandidátce zaujme druhou pozici.

Vokovice

V okolí Džbánu se v současnosti stavět nebude. Zbývá vyřešit budoucnost a minulost.

V součtu téměř deset hodin se věnovali ve čtvrtek 24. 2. 2022 osudu okolí vodní nádrže Džbán, kde firma Molepo hodlá stavět bytové domy. I díky tlaku petice Nechte Šárku dýchat iniciované Zelenými byl zamítnut návrh na pořízení změny územního plánu v lokalitě mezi vodní nádrží a Evropskou třídou. Nadále ovšem zbývá vyřešit budoucnost celého areálu a prověřit rovněž jeho problematickou minulost.

Nápad pro Šestku – nejasný osud úspěšného participačního projektu

Veřejností oblíbený projekt participativního rozpočtování Nápad pro Šestku, ve kterém vy sami rozhodujete, kam investovat každý rok 5 milionů korun, po čtyřech úspěšných ročnících letos pokračovat nebude. V roce 2022 má být nahrazen hlasováním v rámci škol, kde si budou žáci vylepšovat školní budovy a pozemky. Komunitní rozvoj škol vítáme, Nápad pro Šestku kvůli tomu ale končit nemusí!