Petice proti vydanému ÚR o změně stavby – nástavba 4. podlaží administrativní budovy Kauflandu

My níže podepsaní projevujeme svoji svobodnou občanskou vůli. Zásadně nesouhlasíme s vydaným územním rozhodnutím pro požadovanou nástavbou 4. nadzemního podlaží na administrativní budově Kauflandu, která je součástí Komerčního centra Vypich (KC).

Odvoláváme se na:

• přísně stanovené urbanistické a architektonické regulace území, které byly výsledkem dlouhodobého a náročného hledání v době přípravy projektu KC a podle kterých bylo následně KC realizováno
  • na stále platná Usnesení Rady hl. města Prahy číslo 1330 ze dne 10.8.2004 a Usnesení Rady MČ Praha 6 č. 93/03 ze dne 22.1.2003 a č. 18/18 ze dne 23.5.2001, která konečnou podobu KC určila politicky.

Vydáním Usnesení hlavní město Praha i MČ převzaly záruku nad výstavbou KC Vypich a zavázaly se tak svým názorem ke konkrétním požadavkům na tvar a objem objektů i k jasně definovaným plochám podlažních ploch a ploch zeleně. Toto rozhodnutí tak přispělo k dohodě s občany a celkovému uklidnění situace.

Vydaná úprava územního plánu č. 1018, v září roku 2011, o kterou se dnes Radnice i investor opírá, porušuje jasné sliby vedení Radnice o dalším rozvoji staveb, které veřejně dal nám občanům bývalý starosta Mgr. Chalupa (ODS) a opět je s konečnou platností opakoval při samotném otevírání celého komplexu KC Vypich.

Vydané ÚR, proti kterému se MČ jako účastník řízení neodvolala, je důkazem jednoznačné podpory investora proti vůli občanů.

Dosavadní „úpravy v okolí KC“, kterými je dnes argumentováno, lze chápat pouze jako částečnou kompenzaci Kauflandu vůči občanům za nerealizované služby a občanskou vybavenost, od kterých bylo MČ v průběhu diskuzí nad původní dokumentací, ve prospěch Kauflandu ustoupeno.

Na základě uvedených faktů požadujeme okamžité zastavení probíhajícího procesu povolování nástavby, které navyšuje objekt „B“ ze současných cca 11 m na nově navržených cca 17 m a důsledné respektování všech slibů, které nám občanům byly dány.

Petice je ke stažení ZDE.