Obecní pozemky na Dračkách unikly jen o vlásek

Strana zelených na zářijovém zastupitelstvu upozornila na zjevně nevýhodný záměr městské firmy SNEO na výměnu obecních pozemků na Dračkách za byty vystavěné v této lokalitě. Cena pozemků je známa jen úzkému okruhu lidí a nebylo tedy jasné, jakou hodnotu chce Praha 6 směnit. Za pozemky měla dostat městská část byty nadměrných velikostí (140 metrů a více).

Celý obchod se navíc odehrával za zády zastupitelů, neboť formálně celý obchod uzavírá obchodní společnost SNEO.

Hlavní odpovědnost za zjevně nevýhodný plán nese místostarosta Štěpán Stupčuk z ČSSD, který má na radnici odpovědnost za majetek a je předsedou dozorčí rady SNEO. Na dotaz, na kolik si SNEO pozemky na Dračkách cení, místostarosta veřejně odpověděl, že jejich cena je tajná.

„Zadat veřejnou zakázku na využití majetku Prahy 6 za 1 miliardu těsně před volbami je projev maxilmální politické zpupnosti. Odůvodnění veřejné zakázky je směšné. Praha 6 chce „naplnit bytové a sociální potřeby občanů Městské části Praha 6″ obstaráním bytů o velikosti 140-200 metrů čtverečních,“ uvedla Petra Kolínská a dodala: „Zrušení veřejné zakázky je jediné správné řešení.“

Více na ČTK: Praha 6 asi zruší miliardovou zakázku na výstavbu u Ořechovky