Obecní pozemky na Dračkách unikly jen o vlásek

Strana zelených na zářijovém zastupitelstvu upozornila na zjevně nevýhodný záměr městské firmy SNEO na výměnu obecních pozemků na Dračkách za byty vystavěné v této lokalitě. Cena pozemků je známa jen úzkému okruhu lidí a nebylo tedy jasné, jakou hodnotu chce Praha 6 směnit. Za pozemky měla dostat městská část byty nadměrných velikostí (140 metrů a více).

Celý obchod se navíc odehrával za zády zastupitelů, neboť formálně celý obchod uzavírá obchodní společnost SNEO.

Hlavní odpovědnost za zjevně nevýhodný plán nese místostarosta Štěpán Stupčuk z ČSSD, který má na radnici odpovědnost za majetek a je předsedou dozorčí rady SNEO. Na dotaz, na kolik si SNEO pozemky na Dračkách cení, místostarosta veřejně odpověděl, že jejich cena je tajná.

„Zadat veřejnou zakázku na využití majetku Prahy 6 za 1 miliardu těsně před volbami je projev maxilmální politické zpupnosti. Odůvodnění veřejné zakázky je směšné. Praha 6 chce „naplnit bytové a sociální potřeby občanů Městské části Praha 6″ obstaráním bytů o velikosti 140-200 metrů čtverečních,“ uvedla Petra Kolínská a dodala: „Zrušení veřejné zakázky je jediné správné řešení.“

Více na ČTK: Praha 6 asi zruší miliardovou zakázku na výstavbu u Ořechovky

Dvanáctipatrové věžáky na Hradčanskou nepatří, říkají Zelení. Pražský hrad jako dominanta stačí.

Vznik bloků husté zástavby včetně dvou dvanáctipatrových věžáků v oblasti Hradčanské navrhuje podkladová studie pro změnu územního plánu, kterou bude 12. května 2020 projednávat magistrátní Výbor pro územní rozvoj. Předpokládá se, že nová výstavba přivede do lokality mezi třídou Milady Horákové a stávajícím nádražím Praha-Dejvice na osm tisíc zaměstnanců v kancelářích.

Otevřený dopis premiérovi ČR Andrejovi Babišovi: Zelení vyzývají stát k zastavení dražby areálu Veleslavínského zámku

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyhlásil dražbu areálu barokního zámku ve Veleslavíně s vyvolávací cenou 382 milionů Kč. Svým rozhodnutím vyřadil ze hry městskou část Prahu 6 a hlavní město Prahu, které dlouhodobě usilují o převod areálu do svého vlastnictví. Zelení proto vyzývají stát k okamžitému zastavení dražby.

Penta získala pozemek na Vítězném náměstí o 80 milionů levněji. Na oplátku teď platí předvolební mejdan Prahy 6

Zelení z Prahy 6 upozorňují na podezřelé okolnosti spojené se Společenským večerem Prahy 6, který se koná 7. září. Uzavřenou akci pro místní politiky, úředníky a podnikatele sponzoruje částkou 500 tisíc korun firma ze skupiny Penta, která od koalice TOP 09, STAN, ANO a KDU-ČSL získala před několika měsíci pozemek za nízkou cenu.