Cestnaobcanstvi

Navrhli jsme čestná občanství Prahy 6 a ceny městské části

Hned tři ocenění, na nichž se pro rok 2020 shodlo zastupitelstvo městské části, vzešly z návrhu Zelených. Praha 6 se tak čestným občanstvím in memoriam pro Oskara Fischera, spoluobjevitele Alzheimerovy choroby, přihlásila k odkazu Veleslavínského zámku, kde Fischer v meziválečném období působil. Čestné občanství in memoriam pro Richarda Podzemného, architekta Skleněného paláce i Polikliniky Pod Marjánkou, vnímáme jako závazek radnice zachovat architektonickou hodnotu obou těchto budov i pro příští generace. Cenu městské části na náš návrh získal břevnovský patriot Pavel Krchov u příležitosti třiceti let od obnovení časopisu Břevnovan.

Koaliční smlouva podepsána. Starostou bude Jakub Stárek, Petr Palacký bude radním pro životní prostředí a klima

Koaliční smlouvu pro následující volební období v Praze 6 uzavřely tři politické kluby. Jedná se o koalici ODS a KDU-ČSL, dále STAN s podporou Zelených a klub PRAHA 6 SOBĚ. Podpisem smlouvy tak byla završena řada jednání, v nichž našly tyto tři kluby shodu jak na tématech pro příští čtyři roky, tak i na personálním rozložení sil v koalici.

Zelení v Praze 6 jdou do voleb s hnutím STAN

Lídrem ze Zelené bude předseda Kontrolního výboru ZMČ Prahy 6, historik Petr Palacký, který obsadí třetí místo společné kandidátky. Lídrem kandidátky bude pražský poslanec hnutí STAN a současný místostarosta pro správu majetku, hospodářskou politiku, kulturu, sport a volný čas Jan Lacina. Společným kandidátem na starostu pak bude současný předseda Kulturní komise Prahy 6, manažer v kultuře a vysokoškolský pedagog Petr Prokop, který na společné kandidátce zaujme druhou pozici.