Cestnaobcanstvi

Navrhli jsme čestná občanství Prahy 6 a ceny městské části

Hned tři ocenění, na nichž se pro rok 2020 shodlo zastupitelstvo městské části, vzešly z návrhu Zelených. Praha 6 se tak čestným občanstvím in memoriam pro Oskara Fischera, spoluobjevitele Alzheimerovy choroby, přihlásila k odkazu Veleslavínského zámku, kde Fischer v meziválečném období působil. Čestné občanství in memoriam pro Richarda Podzemného, architekta Skleněného paláce i Polikliniky Pod Marjánkou, vnímáme jako závazek radnice zachovat architektonickou hodnotu obou těchto budov i pro příští generace. Cenu městské části na náš návrh získal břevnovský patriot Pavel Krchov u příležitosti třiceti let od obnovení časopisu Břevnovan.