Kontaminace vody

Desítky tisíc obyvatel Dejvic a Bubenče bylo bez pitné vody od 24. do 28. května 2015. Onemocnělo 4144 lidí, z toho 33 skončilo na lůžku v nemocnici. Z vody kontaminované bakteriemi a viry měli střevní potíže.

Kontaminovaná voda prověřila schopnost radnice reagovat na krizové situace a zmírnit jejich dopady. Nastavené postupy zafungovaly dobře, včetně koordinace kroků s PVK a městskou policií. Do tří hodin od nahlášení kontaminace byla informace doručena do všech domácností. Z havárie si odnášíme řadu cenných zkušeností a systém krizového řízení ještě zdokonalíme. Mimo jiné zlepšíme dostupnost důležitých informací v angličtině a zvýšíme počet lidí, kteří jsou schopni okamžitě distribuovat informace prostřednictvím radničního webu a facebooku. Budeme také požadovat od hlavního města a PVK soubor opatření, které zajistí, aby se podobná věc neopakovala. Poděkování patří obyvatelům postižené lokality, kteří tíživou situaci trvající několik dní snášeli s velkou rozvahou.

Petra Kolínská, zástupkyně starosty

Další vyjádření vašich zastupitelů: