Kaufland na Vypichu – salámová metoda pokračuje

Kaufland na Vypichu - salámová metoda pokračuje. Za pomoci úředníků Prahy 6, z lásky k Česku.

Mezi přeborníky v postupném rozšiřování schválených a (zdánlivě) hotových staveb patří Kaufland. Na Vypichu přibydou další tisíce metrů čtverečních hlavně kanceláří. Jedná se už o třetí rozšíření původní stavby. Iniciativa Praha 6 ztrácí tvář přináší až pikantní podrobnosti.

„Komise územního rozvoje Prahy 6 doporučila radním, aby se proti čerstvému územnímu rozhodnutí ve lhůtě odvolali. Ti to neučinili a tvrdili, že to nestihli kvůli krátké lhůtě a že podklady dostali až těsně před jednáním.“ řekl člen komise pro územní rozvoj za Stranu zelených Antonín N.

Územní rozvoj spadá pod kompetenci místostarostky Evy Smutné (TOP 09), která proti navyšování komerční zástavby bojuje dlouhodobě. „Paní místostarostka Smutná proto byla nakonec nucena uvedený materiál z jednání rady na poslední chvíli stáhnout,“ sdělil Právu mluvčí Prahy 6 Martin Churavý.

Povolení k plánovanému rozšíření pro developera, kterým je obchodní řetězec, zařizuje firma D. N. S. Bubeneč. Jejím jednatelem a jediným společníkem je přitom někdejší starosta Prahy 6 za ODS Petr Boček. Zajímavý článek Na pražském Vypichu se chystá další obří výstavba napsalo k tématu Echo24.

Na žádost Ing. Mejstříka (ANO) překladatelka Ing. arch. Smutná stáhla z programu jednání tisk č. j§ R-0 1360 – Odvolání proti vydanému rozhodnutí o umístění stavby s názvem “ Přístavba polyfunkčního objektu, ul. Bělohorská, k.ú. Břevnov“ vydaného dne 3.5.2016 pod čj. MCP6 034322/2015.

Zástupci ANO odvolání nepodpořili ani na jednání komise územního rozvoje.

Musíme se tedy ptát: Jaký je vztah ANO v Praze 6 a developera?