Radnici Prahy 6 čeká radikální změna a Strana zelených bude u toho. Po téměř 3000 dnech usilovné práce v opozici jsme připraveni přijmout odpovědnost za vedení obce a začít dělat věci, na které občané dosud marně čekali. Zelení posílají do boje o lepší Prahu 6 tým složený ze zkušených komunálních politiků i nováčků, kteří ve svých profesích prokázali, že mohou být prospěšní své obci.

453C8009_hlavaKandidátkou na starostku je Petra Kolínská, opoziční zastupitelka a ombudsmanka programu Zelená úsporám. „Mým cílem je proměnit radnici v místo, kde kompetentní lidé opravdu slouží veřejnosti a postavit na nohy leckdy zanedbaný nebo špatně fungující veřejný prostor. Během následujících týdnů zveřejníme návrhy na proměnu konkrétních míst. Jako první představíme veřejnosti proměnu předpolí obchodního domu u stanice Sídliště Červený vrch“.

453C8016_hlava„V Praze 6 žiji od narození a její proměny mě nenechávají chladným. Věnuji se udržitelnému rozvoji naší městské části v zastupitelstvu a radniční komisi. Spolupracuji s občanskými sdruženími a dalšími obyvateli Prahy 6, protože právě ti mají mít právo spolurozhodovat o tom, jak bude jejich čtvrť vypadat v budoucnu,“ říká lékař a opoziční zastupitel Antonín Nechvátal, dvojka na zelené kandidátce.

453C8266_hlavaPavla Ducháčková Chotková, trojka na kandidátce, je z rodiny, která má v Praze 6 kořeny již od dob Rakouska-Uherska. „Šestka je pro mne domovem, prostorem, který má svého genia loci. Místem, jehož příběhy jsou spojeny s příběhem mým. Věřím tomu, že otisk místa, ve kterém vyrůstáme, nás navždy ovlivní. Nyní tu vychovávám i naše tři děti. Chci proto napomáhat tomu, aby Šestka byla místem, které bude přívětivé mladým i starým, kde se bude dobře a efektivně hospodařit a kde každý nový občánek bude mít své jisté místo ve školce.“

453C7785_hlava„Vokovice jsou mým domovem, který jsem si vybral. Když se vracím ze světa, chci se vrátit právě sem. Chci, aby na Praze 6 vyrůstaly spokojeně i mé děti, aby zde chodily do veřejné školy a žily v této částí města. Proto dávám k dispozici svoje znalosti a zkušenosti z výzkumu urbanismu a bydlení, ale také z cest po světových metropolích,“ osvětluje svoji chuť pracovat pro obec sociolog a vysokoškolský učitel Jan Sládek a dodává: „Chci Prahu 6 bez obav a živou. Bez obav, že děti nebudou mít školu, anebo že je cestou do ní přejede auto. Bez obav, že ti, co se dostanou do tíživé situace, skončí na ulici. Živé město pak tvoří sousedé, kteří žijí a slaví nejen doma, ale i ve veřejném prostoru.“

453C7831_hlavaProjektová vedoucí ze sdružení Arnika Karolína Brabcová chce pozvednout kulturní život městské části: „Na Šestce žije hodně inspirativních lidí. Nová radnice jim bude naslouchat, pomáhat jim s realizací nápadů a zlepší podmínky pro kulturu ve veřejném prostoru např. formou krátkodobých výtvarných instalací pod širým nebem.“

453C8174_hlavaVladimír Šraier, vedoucí finančního plánování a controllingu mezinárodní firmy, se bude na radnici věnovat efektivnímu nakládání s penězi občanů: „Moji prioritou je účty skládající, otevřená, vstřícná, dobře hospodařící radnice, podporující malé a střední podnikání, což v praxi znamená mj. obchodní třídy místo velkoprodejen a obchodních center. Pozornost si také zaslouží občané starší 50 let. Právě radnice by měla jít v komunikaci s nimi příkladem.“

Na kandidátce jsou zastoupeny také nezávislé osobnosti občanské společnosti. Petra Kolínská k tomu uvedla: „Tým kandidátů je opravdu silný. Jsem ráda, že do toho s námi jsou i nestraníci jako například Jiří Škvor, člen sdružení Praha 6 ztrácí tvář a hlavní redaktor stejnojmenného internetového portálu, provozovatel známé dejvické tvůrčí kavárny Vypálené koťátko Štěpán Materna nebo báječný prodejce Nového prostoru na Hradčanské Jan Verteleckyj.“

„Povedlo se mi od základu změnit svůj život, teď bych rád pomohl proměnit šestkovou radnici. Ideje zelených jsou mi blízké, proto jsem nabídku kandidovat přijal s radostí,“ komentoval svoji účast na kandidátce pan Verteleckyj.

Kampaň Strany zelených je výjimečná také formou financování. Kromě příspěvků od kandidátů budou zelení využívat dary od občanů prostřednictvím internetového portálu. Příjmy i výdaje může každý sledovat na transparentním účtu.

Podívejte se na celou kandidátku Strany zelených v Praze 6.
Podívejte se na volební program Strany zelených v Praze 6.