V dráze zahloubené železnice na Kladno chceme vybudování tzv. Zelené radiály

“V sousedství hotelu Diplomat chceme napojení Zelené radiály na tzv. Engelův zelený pás vedoucí kolem vysokých škol do Stromovky. Zároveň požadujeme, aby Zelená radiála pokračovala v trase současné dráhy až na Hradčanskou, neboť tento prostor se v budoucnu musí stát vedle Vítězného náměstí důležitým dejvickým centrem,” říká kandidát na starostu Prahy 6, historik Petr Píša za Zelené.

Nejstaršího pražské nádraží Praha-Dejvice navrhují Zelení přetvořit v multifunkční společenské centrum doplněné o výstavní prostor v prezidentském salonku, při zachování vyhlášené nádražní hospody.

“Občany zvu na participační setkání, kde se bude rozhodovat, co se s Buštěhradskou dráhou po zahloubení opravdu stane. Setkání se koná v úterý 22. 5. 2018 od 18:00 v ZŠ Červený vrch v Praze 6.” říká Pavel Weber, místopředseda komise Prahy 6 pro Otevřenou radnici za Zelené.

Na Hradčanské je již připraveno několik projektů zástavby širokého pásu železnice mezi ulicemi Václavkova, Dejvická a Milady Horákové. “Je škoda, že o zástavbě okolo Hradčanské dosud nemá veřejnost žádné informace,” komentuje to Petr Píša. “Participace s občany se zatím věnuje pouze neproblémové části, přitom zástavba Hradčanské je pro osud Dejvic výrazně důležitější.” Strana zelených bude prosazovat, aby navrhované stavby respektovaly charakter Dejvic a aby byla citlivým způsobem řešena dopravní obslužnost transformovaného území.

Inspirace za Zelené, jak by Zelená radiála měla jednou vypadat:

Existující studie k zástavbě v okolí metra Hradčanská:

Modernizace železnice na Kladno:

Kontakty:
Mgr. Petr Píša, 603 114 577, petr.pisa@zeleni.cz, kandidát na starostu Prahy 6