Přijďte na demonstraci za záchranu stromořadí v Thákurově ulici. Setkání se koná ve čtvrtek 12. ledna 2012 od 15 hodin na rohu ulice Thákurova a Evropská. Na demonstraci můžete podepsat otevřený dopis adresovaný primátorovi Svobodovi a starostce Prahy 6 Marii Kousalíkové.

Lipová alej v Thákurově má stále na kahánku. Ani po třech letech úředního přetahování o rozsah kácení nemá stromořadí schválený plán péče a na údržbu aleje neumí hlavní město najít peníze. Na začátku roku magistrát vydal povolení ke kácení dvanácti lip. To je téměř polovina všech vzrostlých stromů v této lokalitě.

Ačkoli stromy nejsou v havarijním stavu, reálně hrozí, že kácení bude pokračovat i v dalších letech. Zachránit alej přitom nemusí být těžké. Stačí, když město uvolní na péči o stromy peníze nebo přijme účelově vázaný finanční dar ve výši 1 miliónu korun od občanského sdružení Tilia Thákurova. Péči o cennou zeleň může město také svěřit Praze 6.

Ohrožený park je významnou součástí urbanistické kompozice architekta Antonína Engela, který po obvodu zastavěného území mezi Dejvicemi a Bubenčí umístil zelený pás. Ten začíná právě parkem v Thákurově ulici, vysázeným před zhruba osmdesáti lety, a pokračuje přes náměstí Interbrigády až k bubenečskému viaduktu.

Kontakt na pořadatele: Petra Kolínská tel.: 776 55 20 22; petra.kolinska@zeleni.cz