Seznamte se s lidmi, kteří dělají zelenou politiku na Praze 6

Zastupitelé

zastupitelé Strany zelených v Praze 6

Zastupitelstvo městské části Praha 6 tvoří 45 členů, volených na čtyřleté funkční období. Na podzim 2014 jsme získali 10,99% hlasů a skončili jsme čtvrtí se ziskem šesti zastupitelských mandátů. Jediná změna proběhla v červnu 2016, kdy po rezignaci Petry Kolínské na mandát zastupitelky městské části nastoupil na uvolněné místo Petr Píša.

Zasedání zastupitelstva se konají zpravidla jednou za měsíc až dva měsíce, jsou veřejná a vysílaná on-line. Ze zasedání jsou zároveň zveřejnovány zápisy. Občané Prahy 6 starší 18 let (případně vlastníci nemovitosti na jejím obvodu či cizinci s trvalým pobytem v Praze 6) mohou na zasedání zastupitelstva vyjadřovat svá stanoviska a zároveň mohou své dotazy, připomínky či podněty vyjadřovat v rámci interpelací, na které je následně poskytnuta písemná odpověď. Interpelace jsou na programu vždy v 15:00 hodin.

Vedení základní organizace Praha 6

Strana zelených je členěna do místních, tzv. „základních“ organizací (zkratka ZO). Základní organizace Strany zelených na Praze 6 má v současnosti šest desítek členů a vedle samotné Prahy 6 má ve své působnosti rovněž obvody Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Přední Kopanina a Praha-Suchdol.

Naši členové komisí a výborů

Komise a výbory slouží jako poradní orgány rady městské části, respektive zastupitelstva. Jejich členy tvoří zastupitelé, odborníci nominovanými jednotlivými stranami, zaměstnanci radnice a další občané.

Komise se scházejí zpravidla jednou měsíčně, jejich jednání nejsou přístupna veřejnosti, jsou z nich však zveřejňovány zápisy.

Naše zastoupení v komisích a výborech 2010-2014 v minulém volebním období.

Odměny našich zastupitelů a našich zástupců v komisích a výborech jsou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách Prahy 6.

Senátor

V senátních volbách v roce 2014 byl ze společné kandidátní listiny Strany zelených a KDU-ČSL zvolen prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. za senátní obvod Praha 1, který obsahuje i Střešovice, část Hradčan, část Bubenče a Sedlec. O jeho aktivitách a způsobu jak s ním spolupracovat se dozvíte na jeho webu vaclav-hampl.cz